Make your own free website on Tripod.com

 

 

 

Hooi&stro
takken&knaaghout
water
Groenvoer
Slechte voeding

Hooi & Stro

 • Hooi is de basis van een gezonde konijnenvoeding. 't Bevat ruwe vezels, mineralen en spoorelementen. Deze stoffen zijn hard nodig voor een gezonde spijsvertering. Om te bepalen hoe goed 't hooi is word er gekeken naar de hoeveelheid wilde kruiden die er in zitten. Stro heeft ook ruwe vezels. 't Bevat vaker chemische stoffen, maar in de dierwinkel word stro verkocht zonder chemische stoffen. 't Enige nadeel is als bodemstrooisel dat het konijn er van gaat knabbelen ook als 't verontreinigd is.

Takken & Knaaghout

 • Konijnen zijn dol op verse takjes.'t Schijnt dat de geur smaak en vorm van 't takje enorm te prikkelen. Takjes bevat ook nog eens waardevolle stoffen.

Water

 • 't Lijkt dat konijnen weinig drinken. Ze hebben vrij veel water nodig. Ook in een kooi hebben ze vrij veel water nodig. Zorg voor een grote nippeldrinkfles. Hij kan zelf bepalen waneer hij gaat drinken. Open waterbakjes zijn onhygiŽnisch. De Drinkflessen moeten elke dag ververst en schoongemaakt worden

Groenvoer

 • Konijnen zijn dol op groenvoer. 't Is ook nog erg goed voor hun. Als U groenvoer in de natuur gaat halen moet u hier goed op letten: Niet uit de berm, de uitlaat van de auto's vervuilen de planten erg. U kunt groenvoer zelf kweken of in een winkel kopen. Maximaal 45% van de totale voeding mag groenvoer zijn. Nog 1 ding: In strips zie je dat ze konijnen SLA geven. Doe dat nooit!! Er zit te veel vocht in. Hieronder staat een lijstje van waardevolle voedselplanten:
  alsemrode klaverpepermunt(geen snoep)
  blauwe luzernewitte klaversalie
  brandnetelklein hoefbladweegbree
  duizendbladmelde
  kamillepaardebloem

Slecht Voeding

 • Er zijn veel Planten die Giftig zijn. Op deze pagina Verzorging; Gevaren Staan de Meest Voorkomende Giftige planten.
  Snoep is ook heel slecht voor hun. Wij hebben nog een tandarts die de gaatjes kan vullen. Zij hebben dat niet.